top of page
LG_Bloemetje.jpg

Huidverzorging & fytotherapie?

Huidverzorging op basis van fytotherapie is de verzorging van de huid met ingrediënten die afkomstig zijn van planten. Fytotherapie lijkt een beetje op  homeopathie, maar er is een belangrijk verschil. Bij homeopathie wordt gewerkt met tincturen die sterk verdund worden met alcohol. Vaak is de verdunning zo sterk dat het originele extract van een plant moleculair niet meer aanwezig zijn, maar uitsluitend nog de
energetische kracht van de plant. Bij fytotherapie wordt het werkzame plantendeel, zonder enige toevoeging, verwerkt tot een gebruiksklaar ingrediënt.

Door de opkomst van de synthetische (geneesmiddelen)industrie is het werken met planten naar de achtergrond verdrongen. Maar gelukkig is de kennis over planten nooit verloren gegaan! Vandaag de dag zijn we weer meer geïnteresseerd in de voordelen die de natuur biedt boven de synthetisch samengestelde verzorging. Het lichaam, de huid, haalt zelf uit de producten wat het nodig heeft. Dat gaat nooit geforceerd. Bovendien geven natuurlijke  ingrediënten, mits goed toegepast en van zuivere kwaliteit, minder ongewenste bijwerkingen en reacties.

Dankzij geavanceerde methodes zijn we steeds beter in staat om de actieve bestanddelen van planten, maar ook van kleisoorten, te analyseren. Zo zijn vele eigenschappen van planten wetenschappelijk onderzocht en vastgelegd.  fytochemici hebben nauwkeurig beschreven onder welke conditie de planten gekweekt moeten worden en wanneer het beste moment van oogsten is.

shutterstock_161025386_bewerkt.jpg
shutterstock_554023114_bewerkt.jpg

De selectie van planten die in Les Gavots gebruikt wordt vindt onder strenge kwaliteitscontroles plaats. Zo is het zeker
dat het de juiste plant is, dat die voldoende werkzame bestanddelen bevat en vrij is van verontreinigingen. Over het algemeen worden de gebruikte planten en plantendelen op biologische wijze geteeld of - met respect voor de natuur - wild geoogst.

Aromatherapie is een terrein binnen de fytotherapie. Bij aromatherapie - zoals bij Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.) - worden de etherische oliën die een plant bevat gebruikt. Etherische oliën (mits 100% natuurlijk, onbewerkt en van goede kwaliteit) zijn hele krachtige ingrediënten die direct door de huid worden opgenomen en zo in het lichaam
komen. Daarom kunnen, naast dagelijkse huidverzorging, ook huidaandoeningen met S.P.A. behandeld worden. Hier is veel kennis voor nodig. Veel schoonheidsspecialisten die met Les Gavots werken, werken ook met S.P.A.-aromatherapie.
Zij hebben daarvoor specifieke trainingen gevolgd. Bovendien komen beide merken uit hetzelfde laboratorium waardoor deze combinatie niet alleen logisch is, maar ook jouw huid het beste biedt!

bottom of page